Gaye Vakfı

Vizyon -Misyon

.

Gaye Vakfı, İslam dininin en doğru kaynaklardan öğrenilmesi amacıyla vakıf merkezinde vermiş olduğu eğitimlerin yanısıra Denizli ili Yatağan Mahallesinde bulunan ve Pamukkale Üniversitesi'ne bağlı olarak faaliyetine devam eden İslami İlimler Enstitüsü'nde, Kırgızistan ve Özbekistan'ın farklı üniversitelerinden ve ülkemizden Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde öğrencilere eğitimler verilmeye devam etmektedir. Kırgızistan'da yapılması planlanan İmam Serahsi Külliyesi de yine aynı doğrultuda uluslararası düzeyde eğitim verilmesi planlanan projeler arasındadır. İstanbul Pendik'te yapımına başlanan Fıkıh Enstitüsü'nde ise İslam Fıkhı'nı en doğru kaynaklardan Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilere öğretmek ve Fıkhi konularda araştırma yapılmasını sağlayacak Uluslararası veritabanı oluşturulmasının sağlanması amaçlanmaktadır.

.

Gaye Vakfı, iyiyi bilen bildiğini yaşayan kişilik sahibi, Kitap, Sünnet, İcma ve Kıyas kuralına uygun ilim adamları yetiştirmek adına kurulmuştur. Bu bağlamda öğrencilerinden hiçbir şekilde para almamakta ve buna ilaveten Burs, ücretsiz barınma ve derslere yardımcı eğitimlerle öğrencilerinin en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamakta ve okudukları bölümlerde parmakla gösterilir düzeyde ahlaklı ve başarılı birer öğrenci olmaları için elinden gelen her türlü imkanı sunmaktadır. Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit Hocaefendi başta olmak üzere her biri alanında en iyilerden olan akademisyenler eşliğinde verilen eğitimler sayesinde öğrencilerin en doğru kaynaktan bilgi sahibi olmalarına imkan tanınmaktadır.