Özel Gaye Vakfı Saim Akay Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Açıldı

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde, Özel Gaye Vakfı Saim Akay Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılışı 09 Aralık 2023 tarihinde Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit Hocaefendinin katılımıyla gerçekleşti. Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan ve Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit Hocaefendinin konuşması ile devam eden açılışta söz alan Gaye Vakfı Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Levent Tüfekçi, 50 öğrenci kapasiteli yurda, ilk etapta 21 öğrencinin alındığını, İlahiyat Fakültesi başta olmak üzere diğer bölümlerden de öğrencilerin barınma, iaşe ve eğitim giderlerinin ücretsiz olarak karşılandığını belirtti. Sonraki dönemlerde öğrenci sayısının artırılacağını belirten Tüfekçi, Sakaryalı işadamlarının da bu hizmete destek olmalarının öneminin altını çizdi. Yurda adını veren Merhum Saim Akay’ın damadı Ahmet Samet Yapar Beyefendi yaptığı konuşmada yurdun yapımında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerini iletti ve bundan sonra yurdu ayakta tutmak ve ihtiyaçlarını giderebilmek adına herkese görev düştüğünü ifade etti.